Голову федерації рафтингу Прикарпаття затримали через смертельну ДТП з туристами / фото ГУНП

У Івано-Франківській області затримано голову ГО "Федерація рафтингу Прикарпаття" після того, як вантажівка з іноземними туристами злетіла з обриву висотою 40 метрів та впала у річку Чорний Черемош.

Про це у коментарі УНІАН повідомив речник Національної поліції Ярослав Тракало.

"Затримали 52-річного керівника ГО "Федерація рафтингу Прикарпаття". Затримали правоохоронці Коломиї, тому що саме там розташована ця організація з рафтингу, яка надавала дозвіл на перевезення вантажівкою", - сказав Тракало.

Відео дня

Читайте такожДТП з туристами на Прикарпатті: водій вантажівки був п'яний (фото)

Він уточнив, що керівника затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу, кримінальне провадження відкрито за ст. 287 Кримінального кодексу.

"По вчорашньому затриманому водію сьогодні буде оголошена підозра, завтра очікуємо, що суд обере запобіжний захід", - сказав він.

Як вказується в даних державних реєстрів, керівником ГО "Федерація рафтингу Прикарпаття" є Віктор Кавацюк.

Як повідомляв УНІАН, 6 травня вранці до ДСНС надійшла інформація, що поблизу с. Красник Верховинського району Івано-Франківської під час руху вантажного автомобіля з кунгом сталося його падіння з обриву висотою близько 40 м у річку Чорний Черемош.

Зазначалось, що в автомобілі перебували 23 туристи із Білорусі. Троє з них загинули, десятьох доправили до лікарні.

У секторі комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області повідомили, що водій вантажівки, що зірвалася в річку з іноземними туристами, був нетверезим

Поліцейські встановили, що водій автомобіля «ГАЗ-66» не впорався з керуванням на підйомі, внаслідок чого автомобіль розпочав рух назад і перекинувся у річку.