У вестибюлі правоохоронці помітили підозрілого чоловіка та виявили у його сумці боєприпаси / фото kyiv.npu.gov.ua

Поліція київського метрополітену затримала зловмисника, який намагався перевезти у підземці гранати.

Про це повідомила прес-служба поліції Києва.

«Це сталося на території станції метро «Вокзальна». У вестибюлі правоохоронці помітили підозрілого чоловіка, який помітно нервував. В його сумці було виявлено боєприпаси», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожУ Марганці на вулиці вибухнула граната, є жертва та поранені (фото)

За словами начальник управління поліції в метрополітені ГУНП у Києві Михайла Ніконова, правоохоронці одразу запросили чоловіка до кімнати поліції та під час поверхневого огляду виявили у його сумці дві гранати Ф-1 та три запали до них.

Боєприпаси вилучили та направили на експертне дослідження. Зловмисником виявився 21-річний уродженець Черкащини, який раніше не мав проблем із законом.

Слідчим відділом управління поліції метрополітену розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Правопорушника затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Раніше 36-річний житель села Чупира Білоцерківського району Київської області, який два роки тому повернувся із зони АТО, наклав на себе руки, підірвавшись на гранаті