Вилучені предмети направили на експертне дослідження / фото kyiv.npu.gov.ua

У жителів Київщини правоохоронці вилучили пістолети, гвинтівки, мінометні боєприпаси, гранати і набої до різних видів вогнепальної зброї.

Як повідомляє Відділ комунікації поліції Києва, вогнепальна зброя, набої до неї та боєприпаси були виявлені у ході перевірки інформації щодо незаконного збуту зброї.

Поліцейські встановили, що зловмисники займалися незаконними археологічними розкопками та пошуком вогнепальної і холодної зброї часів Другої світової війни, її незаконним ремонтом, реставрацією та подальшим збутом. Також вони виготовляли та збували боєприпаси до неї.

Відео дня

Читайте такожУ Києві з вікна випала трирічна дитина, у її матері знайшли арсенал зброї (відео)

Під час санкціонованих обшуків за місцем мешкання правопорушників правоохоронці вилучили дві гвинтівки Мосіна, три пістолети ТТ, револьвер системи Наган, мінометні боєприпаси, гранати Ф-1 і близько 700 набоїв до різних видів вогнепальної зброї. Вилучені предмети направили на експертне дослідження.

У ході проведення оперативних дій правоохоронці затримали під час продажу боєприпасів головного фігуранта цієї групи - 60-річного жителя Київської області. Правопорушнику оголошено про підозру та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Поліцейські збирають доказову базу протиправної діяльності інших осіб.

Фото kyiv.npu.gov.ua

Слідчим Солом’янського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 7 років позбавлення волі.

За даними прокуратури міста Києва, незаконні розкопки зловмисник разом з 6 поплічниками проводили в лісах на території Броварського району Київської області.