В Івано-Франківську поліція розслідує напад на народного депутата Шевченка як хуліганство / фото прес-служби політика

В Івано-Франківську за фактом вчинення хуліганських дій стосовно народного депутата Олександра Шевченка відкрито кримінальне провадження.

Як повідомили УНІАН у секторі комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області, 13 червня о 17:35 на лінію «102» надійшла інформація, що в сквері обласного центру невідома особа вчинила хуліганські дії проти 48-річного чоловіка.

Виїздом слідчі встановили, що о 17:00 годині між групою осіб і потерпілим виникла суперечка, а після цього невідома особа підійшла до нього і вчинила хуліганські дії. На даний час активно проводяться слідчі дії.

Читайте такожВ Одесі затримано чоловіка, який облив нечистотами активістку Підпалу

Поліцейські встановлюють осіб, які причетні до злочину, а також опитують свідків події.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) ККУ. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Начальник ГУ НП в області Володимир Голубош наголосив, що розслідування буде проведено об’єктивно, а поліцейські залишаються аполітичними. Він запевнив, що винні особи будуть притягненні до відповідальності. Також Голубош звернувся до кандидатів у народні депутати були взаємовічливими та дотримувались моральних та етичних норм при проведені передвиборчої агітації.

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook народний депутат Олександр Шевченко, учора у парку воїнів інтернаціоналістів у Івано-Франківську його облили нечистотами. За словами народного депутата, він зустрівся з групою людей, які стали йому погрожувати та вимагати не висуватися до Верховної Ради від м. Івано-Франківськ.

Шевченко зауважив, що, коли погрози на нього не подіяли, до них підійшов під виглядом працівника комунальної служби міста чоловік і з відра облив його брудом.