На Закарпатті СБУ викрила посадових осіб митниці на систематичному вимаганні грошей у громадян, що в'їжджають в Україну / Фото: прес-служба СБУ

Співробітники Служби безпеки України викрили посадовців митного посту «Ужгород» Закарпатської митниці Державної фіскальної служби, які налагодили механізм вимагання неправомірної вигоди від громадян, які в’їжджали на територію України.

Читайте такожЗаступника мера Василькова піймали на хабарі у $2,5 тисячі

Про це повідомляє прес-центр СБУ. Оперативниками спецслужби встановлено, що за різні суми хабарів зловмисники обіцяли не створювати штучних перешкод, зокрема щодо законного перевезення особистих речей під час перетину державного кордону.

Відео дня

Зазначається, що співробітники СБУ задокументували системні «побори» на митному посту.

«За оперативною інформацією, посадовці обкладали «даниною» цілі групи громадян, які в’їжджали в Україну рейсовими автобусами або транспортними засобами приватних перевізників. Середня сума хабаря з одного «рейсу» складала 10 тис. грн», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали митників під час одержання чергової частини неправомірної вигоди.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності всіх посадових осіб, причетних до функціонування корупційного механізму.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області, під процесуальним керівництвом якої проводились заходи з викриття та блокування протиправної діяльності на митниці, наразі затримано та взято під варту одну посадову особу митного посту «Ужгород», яка безпосередньо отримала 3 тис. грн неправомірної вигоди. Стосовно неї вирішується питання про повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України – вимагання та отримання неправомірної вигоди службовою особою.