Зловмисники викрали понад півмільйона гривень / фото: Facebook В'ячеслав Аброськін

На Дніпропетровщині поліція затримала банду підривників банкоматів, лідера якої суд відпустив під заставу два дні тому.

Про це повідомили у Департаменті комунікації Національної поліції України з посиланням на першого заступника глави Нацполіції В’ячеслава Аброськіна.

За його словами, близько третьої години ночі троє чоловіків проникли до магазину у м. Новомосковську Дніпропетровської області, де підірвали банкомат та викрали понад півмільйона гривень.

Відео дня
фото: Facebook В'ячеслав Аброськін

Читайте такожУ Харкові та передмісті невідомі підірвали два банкомати (фото, відео)

Коли зловмисники почали рухатися в бік м. Запоріжжя, їх затримали правоохоронці. Під час огляду в автомобілі підозрюваних виявлено викрадені з банкомату гроші, радіостанцію, лом, кусачки та інші речі, які використовувались під час злочину.

Затриманими виявились троє жителів Запорізької області віком 26, 30 та 38 років. Двоє з них раніше вже були неодноразово засудженими за скоєння майнових злочинів.

«Троє чоловіків обґрунтовано підозрюються у скоєнні низки епізодів крадіжок грошей з банкоматів у Дніпрі та області. Загальна сума завданих фінансовим установам збитків становить понад 5 млн гривень», - йдеться у повідомленні.

Окрім того, виявилося, що лідера групи суд в Запорізькій області кілька днів тому звільнив з-під варти під заставу у 80 тисяч гривень.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Санкція статті передбачає позбавлення волі строком від 5 до 8 років. На даний час вирішується питання про затримання підозрюваних та обрання їм запобіжного заходу.