Рятувальники продовжують шукати людей під завалами / ДСНС

У Державній службі з надзвичайних ситуацій вважають вибух газу малоймовірною причиною руйнування житлового будинку у місті Дрогобич Львівської області.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив заступник директора департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Петро Коротинський на брифінгу в Києві.

«Дійсно, спочатку була підозра на те, що стався вибух газу, однак в процесі проведення робіт і роботи газової служби було встановлено, що ця причина малоймовірна», - заявив він.

Відео дня

За його словами, на даний час на місці надзвичайної події працюють експерти і проводяться всі необхідні слідчі дії. «Ще не завершено проведення рятувальних робіт, поки передчасно говорити про причини», - додав Коротинський.

ГСЧС

Читайте такожПід завалами житлового будинку у Дрогобичі можуть перебувати люди - рятувальники продовжують пошук

В АТ «Львівгаз» також заявили, що природний газ не міг бути причиною  вибуху в житловій багатоповерхівці Дрогобича.

Про це йдеться у повідомленні  АТ «Львівгаз» на офіційній сторінці у Facebook.

Як заявляють у компанії, «деякі ЗМІ помилково повідомили, що обвал пов’язаний із вибухом газу. Однак жодних вибухів не було, природний газ не міг бути причиною обвалу». 

Зазначається, що фахівцями АТ «Львівгаз» одразу вночі було проведено обстеження підземних газопроводів, підвалів, під’їздів, контрольних трубок та всіх інших підземних інженерних комунікацій в радіусі 50 м на загазованість навколо будинку №100/1 по вул.Грушевського у Дрогобичі, в якому стався обвал під’їзду № 2. 

«Загазованості не виявлено. Подачу природного газу на будинок припинено. Напередодні викликів на службу 104 щодо витоків природного газу з цього будинку не надходило. Пошуково-рятувальні роботи продовжуються, ведеться слідство. 

Про подробиці інформуватимемо»,- зазначається у повідомленні.

У відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області кореспонденту УНІАН зазначили, що о 02.50 в Дрогобицький відділ поліції надійшло повідомлення про те, що «у чотирьохповерховому житловому будинку на вулиці Грушевського, 101 ймовірно стався вибух газу, внаслідок чого обвалилася частина будівлі». Однак, на даний час причини вибуху встановлюються.

«Причини вибуху встановлюються, на місці працюють правоохоронці та фахівці відповідних служб», - заявили у відділі комунікації Нацполіції області.

Як повідомляв УНІАН, під завалами на місці вибуху під'їзду житлового будинку в Дрогобичі Львівської області знайдено тіла двох загиблих.