До складу злочинного угрупування входили чоловіки віком 20-30 років / фото УНІАН

У Дніпрі за участі спецпідрозділу «КОРД» 5 вересня під час скоєння злочину затримали п’ятьох членів групи, яка викрадала людей для вимагання грошей.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у відділі комунікації поліції Дніпропетровської області, декілька місяців тому до поліції звернувся місцевий мешканець та повідомив про вимагання у нього великої суми грошей.

Читайте такожНа Житомирщині затримали іноземця, який викрав та вивіз за кордон 25-річну дівчинуЗа даним фактом відкрили кримінальне провадження. Під час отримання від потерпілого першої частини грошей затримали одного з лідерів групи. Одночасно з цим, в різних частинах міста Дніпра поліцейські затримали інших членів злочинної групи, створеної на етнічній основі.

Зазначено, що документування їх злочинної діяльності впродовж декількох місяців здійснювали працівники управління стратегічних розслідувань спільно з органами слідства, карного розшуку та прокуратури.

Встановлено, що зловмисники, застосовуючи фізичне та психологічне насильство, займалися вимаганням та викраденням людей. До складу групи входили чоловіки віком 20-30 років. Було проведено ряд обшуків за місцем мешкання та в автомобілях затриманих. У квартирі одного з чоловіків поліцейські вилучили травматичний пістолет з набоями.

Також було встановлено, що злочинне угрупування корегувалося одним із відомих «злодіїв у законі», який після звільнення з місць позбавлення волі мешкає на території Туреччини.

Він організовував злочинні групи, як на території України, так і в інших державах ближнього та дальнього зарубіжжя.

Наразі двох лідерів угрупування затримано (в порядку ст. 208 КПКУ), вирішується питання щодо юридичного статусу та міри запобіжного заходу для інших учасників групи.

Зловмисникам загрожує кримінальна відповідальність, передбачена ч. 2 ст. 189 (вимагання) та ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України, що передбачає до 7 років позбавлення волі. Також поліцейські встановлюють інших учасників злочинної групи.

Як раніше повідомляв УНІАН, у Харкові «капітан міліції» зі спільниками викрав двох марокканців заради грошей.