Гвалтівнику загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна / поліція Києва

У Києві поблизу метро Житомирська 46-річний киянин напав на дівчину, пограбував її та зґвалтував.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

Читайте такожПід Одесою чоловік забив палицею кривдника сестри

Відео дня

За попередньою інформацією, зловмисник помітив дівчину і пішов слідом. Невдовзі він напав на неї: погрожуючи ножем і пістолетом, забрав золоті прикраси, а потім зґвалтував.

Начальник відділу кримінальної поліції Віталій Ясінський розповів, що у ході оперативно-пошукових заходів поліцейські встановили причетність до злочину 46-річного киянина, раніше судимого за розбійний напад та грабунок, якого надалі затримали:

«Ми з’ясували, що зловмисник побачив дівчину біля станції метро та пішов за нею слідом. Як тільки студентка зайшла до безлюдного місця на території навчального закладу, чоловік пригрозив їй ножем, відібрав ювелірні вироби та зґвалтував. Також ми встановили, що затриманий обґрунтовано підозрюється у спробі пограбування на вулиці Стуса».

Фігуранту оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 187 (Розбійний напад), ч. 1 ст. 152 (Зґвалтування), ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 186 (Грабіж) Кримінальний кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Йому загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Як повідомляв УНІАН, поліція Запорізької області оприлюднила фото чоловіка, якого підозрюють у збройному нападі на активістку.