Перехрестя, де сталось ДТП з Кулебою, мають реконструювати / фото Київ Оперативний, Facebook

В Державному агентстві автомобільних доріг України пообіцяли привести до ладу проблемне перехрестя, де потрапив у страшну аварію дитячий омбудсмен Микола Кулеба та його сини.

Читайте такожДТП із дитячим омбудсменом: стали відомі подробиці про стан Кулеби і його синів

Як повідомляється у сюжеті ТСН, ДТП з тяжкими наслідками трапляються на зазначеному перехресті регулярно. Тепер там мають переглянути роботу світлофорів, встановити додаткові дорожні знаки, а згодом і побудувати розв'язку.

Аварії постійно виникають за однією й тією ж схемою – здебільшого через неуважність водіїв, порушення правил руху, зокрема і нехтування заборонним сигналом світлофора. Аварія з Миколою Кулебою не стала винятком.

Нагадаємо, на перехресті, де 24 листопада, трапилося ДТП за участю автомобіля Кулеби, лише від початку 2019 року сталося вже понад 50 аварій. Місцеві стверджують, що аварії там трапляються мало не щодня і навіть неодноразово виступали з акціями за знесення цього перехрестя.

Місцева влада відмовляється зносити перехрестя задля зручності мешканців новобудов, розташованих поряд. Про це заявив голова ГО "Національна платформа безпеки руху" Олексій Павловський.

Юрист Ігор Розкладай і зовсім назвав перехрестя, де трапилася аварія, "проклятим". За його словами, поворот, з якого і вилетіло авто, яке врізалося у машину Кулеби, розташований настільки незручно, що у нього встигають повернути лише 2-4 машини, поки не зміниться колір світлофора.

 Як повідомляв УНІАН, 24 листопада уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба потрапив у страшну ДТП на перехресті в селі Чабани Київської області. У момент аварії він перебував у машині разом із своїми синами – Тимофієм і Єлисеєм. Одному – 19, а іншому – 10 років.

У результаті як самого Кулебу, так і старшого Тимофія доправили до реанімації. Кулеба разом із сином перебувають у лікарні Феофанія. Стан дитячого омбудсмена – середньої тяжкості. Він – у повній свідомості, загрози його життю немає. Журналісти з'ясували, що у Кулеби медики діагностували струс мозку та численні забої й травми.

Стан Тимофія доволі важкий. Він перебуває в інтенсивному неврологічному відділенні. Оточення Кулеби повідомляє, що Тимофій у комі, за його життя борються лікарі. У молодшого сина переламані таз і щелепа, також він отримав забої різного ступеня.