Кішка сховалася в коридорі Інституту на п'ятому поверсі / Фото: Facebook/Олена Балаба

Під час масштабної пожежі в коледжі Одеси змогла сховатися і вижити триколірна кішка Соня, яка жила до інциденту в Інституті морської біології НАН України.

Про це розповіла в Facebook одеситка Олена Балаба.

"При пожежі в Одесі, на Пушкінській вижила триколірна кішка Соня, яка була "приписана" до Інституту біології Чорного моря НАНУ: вона сховалася в коридорі Інституту на п'ятому поверсі - з тієї сторони, яка виходить на саму Пушкінську і найменше постраждала від пожежі. Сьогодні біологам Соню знесли рятувальники і Руслана Мігас забрала її додому", - написала вона.

Відео дня

Активіст Андрій Зотов також розповів про порятунок тварини, додавши, що кішка була "інститутським ельфом".

Читайте такожВ Одесі виявили четверту жертву пожежі в коледжі, пошуки ще 11-ти осіб тривають

"Серед сумних і трагічних подій цих днів є і позитивні. Наша інститутська кішка Соня вижила і вціліла від пожежі частини будівлі, була врятована з верхнього поверху і зараз її пригріла Руслана Мігас. Протягом багатьох років Соня була нашим інститутським ельфом. Сподіваюся, для цієї цілком інтелігентної тварини знайдеться місце у відновленому ІМБ", - написав він у Facebook.

Користувачі відзначили в коментарях, що інстинкт не підвів тварину і дозволив їй врятуватися.

Як повідомляв УНІАН, вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на 3-му поверсі 6-поверхового навчального корпусу сталася пожежа, площа якої склала 4 тис. кв. м. В цьому наріжному будинку знаходилися 19 різних організацій, установ.

Відразу після пожежі стало відомо про загибель 16-річної студентки, увечері 5 грудня під завалами була виявлена загибла жінка-викладач, 6 грудня – ще дві жертви. Пошук 11 осіб триває.

В результаті пожежі постраждало понад 30 осіб.

За фактом пожежі порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Розглядаються дві версії спалаху - аварійна робота електрообладнання і навмисний підпал.

Сьогодні в ДСНС заявили, що надії знайти в обгорілому будинку живих людей, немає.