Начальник одного із відділів Управління Держохорони скоїв смертельну ДТП / фото УНІАН

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру начальнику одного з відділів Управління державної охорони у порушенні правил дорожнього руху, що спричинило смерть літньої жінки.

Про це повідомляє прес-служба бюро.

Читайте такожУ Києві перехожий затримав чоловіка, який кріпив GPS-трекер на авто

Відео дня

За попередньою інформацією, правоохоронець, керуючи власним автомобілем марки Skoda, рухаючись заднім ходом, скоїв наїзд на жінку похилого віку. У момент наїзду потерпіла перебувала на нерегульованому пішохідному переході. Від отриманих тілесних ушкоджень жінка померла на місці події.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Йому інкримінують ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого, тобто кримінальне правопорушення).

У разі доведення вини військовослужбовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Як повідомляв УНІАН, у Київській області стався напад на співробітника поліції, внаслідок якого йому було завдано травм.