Заради автентичності чоловік навіть змінив номерні знаки / dpsu.gov.ua

В Одеській області на українсько-молдавському кордоні прикордонники затримали іноземця, автомобіль якого був обклеєний символікою СРСР.

Як повідомили УНІАН у Південному регіональному управлінні Державної прикордонної служби України, на кордоні з Молдовою, в пункті пропуску «Кучурган», при перетині кордону іноземцем на BMW, прикордонники відразу звернули увагу на реєстраційні номери транспортного засобу і наліплену символіку СРСР.

Читайте такожУ Харкові водій тролейбуса побив двох пасажирів

Відео дня

Зокрема, на корпусі машини був великий герб СРСР, збоку - наклейка з меншим гербом і написом: «Нам важко, але ми боремося». Аналогічна символіка (герб) була на номерних знаках.

«У ході перевірки правоохоронці встановили, що номерні знаки автомобіля 1990 року випуску - саморобні, а наданий на контроль технічний паспорт - невстановленого зразка. Крім того, на кузові автомобіля шанувальника радянізації демонстративно була наклеєна символіка Радянського союзу», - повідомили в управлінні.

Згодом під час огляду транспортного засобу громадянина Молдови військовослужбовці Білгород-Дністровського прикордонного загону знайшли справжні документи на вказаний автомобіль.

Як наголошується, про факт виявлення ознак ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки і пропаганда комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) та ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України повідомлено в правоохоронні органи. Автомобіль чоловіки вилучено та передано співробітникам Нацполіціі.