Ілюстрація REUTERS

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що Україна веде переговори з Іраном щодо підтвердження безпечного вильоту для двох українських літаків, щоб забрати тіла загиблих у результаті авіакатастрофи в районі Тегерана українців.

Про це він повідомив у Facebook.

Читайте такожКатастрофа українського Боїнга в Тегерані: 176 осіб загинуло, всі подробиці (фото, відео)

Відео дня

«Зараз відбуваються переговори з іранською стороною щодо підтвердження безпечного вильоту для двох українських літаків, які мають транспортувати загиблих українців», - заявив він.

За словами Данілова, літаки надають Міністерство оборони України і Державна служба України з надзвичайних ситуацій і готові до вильоту одразу після вирішення Іраном питань безпеки.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 8 січня, в Ірані розбився літак МАУ, пасажири й екіпаж загинули.

За даними прес-службі авіакомпанії МАУ, літак під час виконання рейсу PS752 за маршрутом Тегеран-Київ зник з радарів через кілька хвилин після вильоту з міжнародного аеропорту Тегерана. Повітряне судно вилетіло з аеропорту Тегерана о 6:10 за місцевим іранським часом.

«За попередніми даними, на борту літака перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. На даний момент співробітники авіакомпанії з'ясовують точну кількість пасажирів на борту», - сказано в повідомленні.

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко повідомив про країни походження людей, загиблих внаслідок катастрофи літака "Міжнародних авіаліній України" в Ірані.

Міністр написав у Twitter: "Наразі нам відома наступна інформація щодо країн походження загиблих в катастрофі PS752: Іран - 82; Канада - 63; Україна - 2+9 (екіпаж); Швеція - 10; Афганістан - 4; ФРН - 3; Велика Британія - 3".