В Ірані розбився літак МАУ рейсу PS0752, що летів з Тегерану до Борисполя / REUTERS

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов зазначає, що на рейс з Тегерана зареєструвалися 169 пасажирів, але в літак сіли 167.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час брифінгу щодо авіакатастрофи літака авіакомпанії МАУ в Ірані.

Зокрема, його запитали щодо інформації про начебто присутність на борту літака іноземних дипломатів.

Відео дня

"Стосовно наявності дипломатів або інших представників, які там є під дипломатичним імунітетом, можемо надати наступну інформацію: ми мали списки всіх 169 громадян, які були зареєстровані на цей рейс... Звертаємо вашу увагу, що на рейс сіли 167 громадян, два громадянина не сіли", - зазначив Данілов.

Читайте такожКатастрофа "Боїнга" в Ірані: на борту літака перебували 11 українців – секретар РНБО

За його словами, у РНБО є імена цих громадян, але він їх не назвав.

Водночас Данілов уточнив, що ці двоє осіб - не громадяни України.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 8 січня, в Ірані розбився український літак "Міжнародних авіаліній України", пасажири і екіпаж загинули. За попередньою інформацією, на борту перебувало 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. З 167 пасажирів - двоє пасажирів були громадянами України. Решта пасажирів - громадяни Канади, Ірану, Швеції, Німеччини та Афганістану.

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" заснована в 1992 році. Здійснює рейси до столиць і ключових міст Європи, Азії, Африки, СНД і США, забезпечуючи також стикування з маршрутами своїх міжнародних партнерів. Базовим аеропортом МАУ є міжнародний аеропорт Києва "Бориспіль".