Ілюстрація / REUTERS

До розслідування катастрофи літака компанії "Міжнародні авіалінії України" в Ірані мають бути долучені країни походження загиблих громадян та представники компанії Boeing.

Як передає кореспондент УНІАН, про це секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив на брифінгу, відповідаючи на запитання, хто має займатися розслідуванням трагедії.

"За умовами міжнародного права, мають бути обов'язково долучені ті країни, громадяни яких стали жертвами цієї трагедії, цієї катастрофи. Більше того, мають бути долучені фахівці компанії Boeing, якій належить виробництво літака", - сказав Данілов.

Відео дня

Читайте такожКатастрофа українського "Боїнга": як відреагували світові політики та дипломати

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 8 січня, в Ірані зазнав катастрофи літак МАУ, пасажири та екіпаж загинули.

Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, вилетів з аеропорту Тегерана о 06.10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, зокрема дев‘ять членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини і троє громадян Великої Британії.