В Ірані сформували групу консульської допомоги родичам загиблих в катастрофі "Боїнга" МАУ / REUTERS

В Ірані створили спеціальну робочу групу для допомоги у вирішенні консульських питань жертв катастрофи лайнера Boeing 737 “Міжнародних авіаліній України”, помилково збитого іранськими військовими.

Читайте також"Канада не заспокоїться": Трюдо заявив, що Іран повинен взяти на себе повну відповідальність за збитий літак МАУ

Як повідомляє ТСН з посиланням на агентство Mehr, відповідну заяву зробив представник МЗС Ірана Аббас Мусаві.

За словами Мусаві, групі, що відноситься до одного з підрозділів іранського дипвідомства, було доручено негайно почати роботу з консульської допомоги відповідно до запитів сімей жертв трагедії. Він висловив надію, що такий захід допоможе хоча б трохи полегшити страждання рідних загиблих.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня біля аеропорту імені Імама Хомейні в Тегерані розбився літак рейсу PS752 компанії "Міжнародні авіалінії України", загинули 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. На борту Boeing 737 перебувало 11 громадян України (екіпаж і два пасажири).

11 січня, президент Ірану Хасан Роухані офіційно визнав, що український лайнер був збитий "внаслідок ненавмисної людської помилки" і пообіцяв притягнути до відповідальності винних у збитті літака. Київ наполягає на проведенні відкритого розслідування, очікує повернення тіл загиблих до 19 січня і виплат компенсацій.