У водія мопеда вилучили мішок з бурштином / нацполіція

На Рівненщині в селі Вовчиці Зарічненського району ввечері 11 січня правоохоронці вилучили у водія мопеду понад сорок кілограмів бурштину.

Читайте такожНа Івано-Франківщині затримали літак з контрабандистами цигарок

Як повідомили кореспонденту УНІАН у відділі комунікації Головного управління Нацполіції у Рівненській області, причиною зупинки двоколісника стало те, що на ньому не було номерного знака. Водієм мопеду Viper виявився 21-річний житель села Бір Зарічненського району.

Відео дня

«На багажнику чоловік перевозив мішок, під час огляду якого поліцейські виявили каміння бурштину-сирцю. Слідчо-оперативна група встановила, що вага «сонячного» каміння становить 41 кілограм», - зазначає прес-служба поліції.

За фактом перевезення бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами, слідчі розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 240-1 Кримінального кодексу України. Кодекс доповнено вказаною статтею згідно із Законом від 19.12.2019.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.