Окуєву вбили 1 червня 2017 року / фото УНІАН

Ймовірний кілер учасниці АТО Аміни Окуєвої - член злочинної спільноти та виходець з Дагестану.

Про це під час брифінгу 13 січня розповів голова управління поліції в Київській області Андрій Нєбитов, передає ТСН.

Читайте такожПоліція знайшла автомат, з якого застрелили Окуеву, із ДНК вбивці - Геращенко

За словами правоохоронця, поки ведуться певні слідчі дії, які дадуть відповідь, цей чоловік брав участь лише у передачі зброї чи безпосереднє виконання (вбивство Окуєвої, - УНІАН.). Нєбитов переконує, що в поліції достатньо доказів, однак відмовився розповідати деталі, щоб не зашкодити слідству.

"Зараз скажу, що ця людина є членом злочинної організації, щодо якої порушено кримінальне провадження і саме за скоєння замовних убивств. Цей чоловік народився в Дагестані ще в Радянському союзі, прибув в Україну, тривалий термін вже громадянин України. Конкретний вид його діяльності не визначений, проте ми розуміємо, що ті замовні вбивства, які були вчинені, – їхньою метою був тиск на бізнес", – розповів він про підозрюваного.

Довідка. 1 червня 2017 року в Києві було скоєно напад на подружню пару добровольців АТО Осмаєва та Окуєву.

За даними поліції, чоловік, який назвався іноземним журналістом, заздалегідь домовився з подружжям про зустріч. Коли вони сіли в автомобіль, невідомий дістав з коробки пістолет «Глок» і вистрілив у груди Осмаєву. У відповідь Окуєва зі свого пістолета Макарова зробила кілька пострілів у стрілка. Внаслідок інциденту Осмаєва і кілера госпіталізували з вогнепальними пораненнями. Обвинувачений у справі - 58-річний громадянин Російської Федерації Артур Крінарі. Йому інкримінували вчинення злочину, передбаченого за ч. 2 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (замах на вбивство).

30 жовтня 2017 року невідомі обстріляли автомобіль Окуєвої та Осмаєва на залізничному переїзді у Київській області. Окуєва загинула, її чоловік дістав поранення.