Поліція затримала нападників / фото УНІАН

У Черкаській області поліцейські затримали двох озброєних чоловіків, які намагалися викрасти місцевого бізнесмена.

Як інформує сектор комунікації Головного управління Нацполіції в Черкаській області, до правоохоронців звернувся місцевий житель та повідомив, що його намагалися викрасти двоє невідомих чоловіків.

Читайте такожПід Києвом неадекватний чоловік нападає на людей (фото)

Відео дня

«Зловмисники побили його і, погрожуючи зброєю, наділи кайданки та на його автомобілі намагалися вивезти за межі міста. Дорогою потерпілому вдалося вискочити з автівки та втекти», - йдеться у повідомленні.

З метою пошуку зловмисників на території області було введено оперативний план «Сирена».

«Проводячи розшукові заходи, за півгодини поліцейські встановили місцезнаходження автомобіля потерпілого, проте зловмисників в автівці не було. На місці, де було знайдено його автомобіль, правоохоронці виявили речові докази та сліди, які допомогли встановити особу нападника. Ним виявився житель Київщини. Його наступного ж дня затримали на території міста Черкаси», - розповіли в поліції.

Також поліцейські встановили і його спільника, ним виявися рідний брат затриманого. Його затримали на території Київської області.

Зазначається, що під час проведення обшуків за місцем проживання зловмисників та в їхніх автомобілях правоохоронці виявили балаклаву, форму працівників поліції, пластикові хомути, якими планувалось зв’язувати потерпілого, шприци з невідомою речовиною та стартові пакети від сім-карт, з яких були здійснені дзвінки до потерпілого. Крім того, затримані вказали, де сховали пістолет з набоями, яким погрожували чоловіку. Зброя вилучена.

Як встановили правоохоронці, зловмисники володіли інформацією про те, що потерпілий має із собою велику суму грошових коштів. З метою їх заволодіння, вчинили на нього напад.

На даний час обох нападників затримано відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За фактом незаконного заволодіння транспортним засобом, вчиненого організованою групою, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого розслідується кримінальне провадження, відкрите за ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу України.