Поліцейські затримали підозрюваних у вбивстві адвоката Іванова / фото УНІАН

У Кропивницькому затримано трьох учасників злочинної групи, підозрюваних у вбивстві влітку минулого місцевого адвоката Олександра Іванова та у замаху на вбивство місцевого жителя.

Про це повідомляється на сайті Головного управління Нацполіції у Кіровоградській області.

Читайте такожПід Києвом через собаку легковик опинився у річці (фото, відео)

Відео дня

Нагадується, що злочин було скоєно 22 серпня 2019 року неподалік будівлі СІЗО в Кропивницькому. Невідомі, які прибули на автомобілі, із автомата вбили адвоката та тяжко травмували його знайомого.

У результаті проведених заходів правоохоронці в обласному центрі затримали трьох місцевих жителів, віком 45, 48 та 54 років. Їм повідомлено про підозри у скоєнні злочинів, передбачених ч.2 ст.15 та ч.2 ст. 115 (замах на вбивство) та ч.2 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

У рамках розслідування кримінального провадження у Кропивницькому та області проведено близько 40 обшуків, у результаті яких вилучено речові докази.

Водночас у прес-службі прокуратури Кіровоградської області уточнили, що підозрюваних затримано сьогодні в результаті спецоперації. Перевіряється причетність цих осіб до скоєння інших злочинів. Прокуратура клопотатиме перед судом на застосуванні до затриманих максимального запобіжного заходу - тримання під вартою без права внесення застави.

Наразі слідство встановлює замовників злочину.

Як повідомляв УНІАН, вранці 22 серпня 2019 року в кафе неподалік СІЗО у Кропиницькому невстановлені особи вбили адвоката Іванова та поранили ще одного чоловіка.

У Вищій кваліфікаційно-дисциплінарній комісії адвокатури припускали, що вбивство Іванова може бути пов'язане з його професійною діяльністю.