За скоєне підозрюваним загрожує довічне ув’язнення / фото ГУ НП в Рівненській області

У Рівненській області затримано двох місцевих жителів, які через борг у 500 гривень вбили людину.

Як повідомила кореспонденту УНІАН заступник керівника відділу комунікації Головного управління Нацполіції у Рівненській області Марія Юстицька, злочин було скоєно вчора ввечері в місті Здолбунів.

«Підозрілі крики та шум у сусідській квартирі близько 21:00 почула жителька будинку. Вона одразу зателефонувала до поліції. Слідчо-оперативна група, яка виїхала на місце події на вулицю Заводську, виявила у квартирі без ознак життя 38-річного чоловіка із колото-різаними ранами в області шиї та 46-річного власника оселі із аналогічними пораненнями, які не були небезпечними для життя», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Попередньо поліцейські з’ясували, що зловмисники в стані сильного алкогольного сп’яніння вирішили повернути гроші, заборговані 46-річним чоловіком. Сума боргу, за попередніми даними, становила 500 гривень.

«Скоєне спонукало зловмисників до інших злочинів, і вони навідалися до ще однієї родини. Через годину після цієї події у помешканні на проспекті Цементників жінка виявила у крові матір і свого чоловіка. 82-річну та 60-річного потерпілих із відкритими черепно-мозковими травмами, переломами кісток склепіння черепа, рубаними ранами голови госпіталізували до лікарні», - додали в поліції.

За інформацією Юстицької, унаслідок отриманих травм сьогодні пенсіонерка померла.

У скоєнні злочинів підозрюються 31-річний місцевий житель, який нещодавно звільнився із місць позбавлення волі за вчинений розбою, та 27-річний місцевий житель, який притягався до кримінальної відповідальності за майнові злочини та стосовно якого нині перебувають матеріали на розгляді у суді.

Обох затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Затримані підозрюються у вчиненні умисного вбивства, замаху на умисне вбивство та розбій за ст. 115, 187 Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За скоєне їм загрожує довічне ув’язнення. Поліцейські вилучили знаряддя, якими були вчинені злочини.