На подвір'ї Віктора Мазура вибухнула граната / Фото: AIN.ua

На подвір'я будинку засновника інтернет-провайдера "Ланет" Віктора Мазура 4 лютого вибухнула граната, він пов’язує інцидент із судовими "розборками" з телеканалом NewsOne.

Читайте такожПід Києвом хлопець підірвав гранату вітчима, а для лікарів вигадав історію про петарду (фото)

Про це Мазур заявив у коментарі УНІАН.

Відео дня

За його словами, 4 лютого о 23.30 на території його будинку стався вибух бойової гранати. "О 23.30 був скоєний напад, по переказах – це була граната. В цей час там перебували будівельники, вони, як правило, і вночі працюють, і за 15 хвилин до вибуху гранати вони несли матеріали і, звичайно, це диво, що не було ні жертв і ніхто не отримав каліцтва", - наголосив Мазур і додав, що в самому будинку "побиті вікна" і "пошкоджений фасад" від вибуху.

У зв’язку з інцидентом поліція відкрила провадження за статтею Кримінального кодексу "хуліганство", проте сам Мазур називає атаку "замахом на вбивство" або "терористичним актом" і має намір звернутися до СБУ.

"Я вважаю, що це не хуліганство, оскільки я публічна особа, я є членом правління Інтернет асоціації України (ІнАУ), я був певний час чиновником, маю другий ранг державного службовця, я був членом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації. Я вважаю, що це не хуліганство, я вважаю, що це замах (на вбивство – УНІАН) або терористичний акт, і так це трактують мої адвокати… Ми готуємо відповідні документи до СБУ", - наголосив він.

Мазур запевнив, що не має жодних корпоративних конфліктів, окрім судових "розборок" з телеканалом NewsOne.

Читайте такожНа Вінниччині чоловік підірвав гранату в авто: постраждали троє людей (відео)

"Розборки" з NewsOne почалися у 2018 році. Компанія "Ланет" має своє позиціонування і першою відімкнула всі російські телеканали та всі ресурси соціальних мереж РФ. Ми бачили (редакційну – УНІАН) політику NewsOne, яка різко змінилася восени 2018 року. Тоді наші маркетологи вирішили, що вона не вписується в нашу маркетингову політику, і ми припинили його трансляцію. Після того почались судові "розборки", була провокація з "тітушками", була постійна рекламна кампанія на NewsOne наших конкурентів. Вони судилися з нами. Виграли суд і ми їх все-таки включили влітку 2019 року, але вони не припинили антирекламу "Ланет" – вони закликали в певних містах перемикатись на інших операторів, порушуючи антимонопольне законодавство, і ми з початку цього року припинили трансляцію даного каналу", - пояснив Мазур.

За його словами, перед вибухом гранати на подвір’ї його будинку менеджери телеканалу NewsOne хотіли з ним зустрітися.

"Перед тим, як 4 лютого це сталося, на мене виходили менеджери телеканалу і хотіли зустрітися. Я весь час переносив зустріч, перед останньою зустріччю мені передзвонив менеджер і сказав: "Вам потрібно терміново зустрітись, бо буде пізно". Потім вийшла стаття на ZIK, яка опорочує мене і мою компанію, і я відмовився від зустрічі 4-го числа. Вночі на території мого будинку вибухнула граната. Я нікого не звинувачую, але це наштовхує на думку, що ці події якось пов’язані", - зауважив засновник інтернет-провайдера "Ланет".

Мазур припустив, що це "помста власників за те, що ми відключили NewsOne та ZIK".