фото gp.gov.ua

Правоохоронні органи запобігли контрабанді тютюнових виробів в Україну з окупованої території Донецької області.

Читайте такожВ Одеській області виявили підземний спиртопровід між Україною і Молдовою

Про це повідомили в прес-службі Офісу генерального прокурора.

Відео дня

"Місця накопичення контрактної продукції були виявлені в Донецькій, Волинській, Дніпропетровській і Одеській областях", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в ході слідства було встановлено, що група місцевих жителів Донецької області, діючи за попередньою змовою з невстановленими в даний час військовослужбовцями ЗСУ, організували переміщення через лінію розмежування контрафактних тютюнових виробів у великих обсягах, які надалі розповсюджували по території України.

фото gp.gov.ua

За результатами проведення понад 90 обшуків на території чотирьох областей, було виявлено та вилучено 1,5 тисячі ящиків тютюнових виробів (750 тисяч пачок сигарет на загальну суму понад 20 мільйонів гривень. Також було вилучено грошові кошти на суму понад 900 тисяч гривень, які були отримані від злочинної діяльності, чорнові записи, комп'ютерна техніка, вогнепальна зброя і патрони.

На даний момент готується клопотання до суду про накладення арешту на вилучене майно. Встановлюються всі обставини злочинної діяльності та коло причетних до злочинів осіб

фото gp.gov.ua