Фото dsns.gov.ua

Як повідомили УНІАН у прес-службі енергопостачальної компанії ВАТ «Одесаобленерго», аварійне відключення відбулося, переважно, через сильний поривчастий вітер.

Читайте такожНегода крокує Україною: рятувальники відзвітували, як підготувалися до сильних морозів та снігопаду

«Знеструмлено 23 населених пункти на півдні області - у Ізмаїльському, Кілійському і Татарбунарському районах. Незважаючи на погані погодні умови, на місце аварій направлено ремонтників», - наголосили в прес-службі. Загалом у ліквідації наслідків стихії задіяно 47 бригад і спецтехніка.

Відео дня

У прес-службі наголосили, що наразі уточнюються причини відключень, аби якомога оперативніше відновити електропостачання.

«Відновлювальні роботи ускладнюють складні метеоумови. До ряду населених пунктів вкрай утруднений під'їзд транспорту», - додали в прес-службі.

Читайте такожЗа минулу добу на дорогах України загинуло 13 осіб (інфографіка)

Як повідомив в Facebook мер міста Ізмаїла Одеської області Андрій Абрамченко, в місті «на ряді доріг склалася аварійна ситуація через повалені під натиском вітру тополі. Комунальники розпилюють дерева, щоб відновити проїзд вулицями».

«В даний час відключено енергопостачання частини вулиці Телеграфної – до інфекційної лікарні. Якщо не вдасться заживити лікарню від резервної гілки енергопостачання, буде підключено дизель-генератор», - повідомив Абрамченко.

Як відомо, в Одеській області обмежено рух вантажного та пасажирського транспорту на автодорогах загального користування. Також в аеропорту "Одеса" через негоду змінено графік прийому і відправлення літаків.