Основна на сьогоднішній момент версія, яку відпрацьовують слідчі правоохоронних органів, - це теракт / УНІАН

Основна версія нападу на Генеральне консульство Польщі в Луцьку є терористичний акт, розглядається можливість розслідування цього злочину з польською стороною.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу заявив начальник Апарату голови Служби безпеки України Олександр Ткачук.

"Основна на сьогоднішній момент версія, яку відпрацьовують слідчі правоохоронних органів, - це теракт", - сказав він.

Відео дня

Ткачук додав, що за вказівкою голови СБУ до Луцька відбула група співробітників Центрального управління СБУ задля надання всебічної підтримки слідчих, які працюють в рамках кримінального провадження.

"Президент України Петро Порошенко дав відповідні доручення голові Служби безпеки України, і наразі ми також відпрацьовуємо можливість щодо створення спільної групи з розслідування цього резонансного злочину разом з правоохоронцями з Польщі", - повідомив Ткачук.

<iframe width="720" height="576" src="https://ovva.tv/video/embed/ItKzU82z" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Читайте такожУсі польські консульства в Україні будуть закриті, поки їх не забезпечать ефективною охороною - посол

Водночас, він зауважив, що, згідно з польським законодавством, напад на консульську установу за кордоном також кваліфікується як злочин.

Як повідомляв УНІАН, в ніч на 29 березня на четвертому поверсі адміністративної будівлі Генерального консульства Польщі у Луцьку стався вибух. В СБУ заявили, що, за попередніми даними, причиною став постріл з гранатомета РПГ-26. Жертв в результаті вибуху немає. Відкрито кримінальне провадження за статтею «теракт».