Ан-26 - ВПС відреагували на слова Кучера, що літак з курсантами не пропустили через сина Дроздова / REUTERS

У командуванні Військово-повітряних сил назвали брехнею та маніпуляцією натяк голови Харківської ОДА Олексія Кучера, що борт Ан-26 вчасно не пропустили на посадку через літак з сином командувача ВПС Сергія Дроздовим.

Про це йдеться у заяві ВПС у Facebook.

Своє припущення Кучер висловив в ефірі Свободи Савіка Шустера, коли в студії згадали про сина Дроздова, який теж брав участь у військових навчаннях.

Відео дня

«Хоч на ефір пан Кучер не прийшов, у прямому включенні він ганебно перейшов на особистості та дорікнув командувачу Повітряних Сил, начебто літаку, на якому перебував його (Сергія Дроздова) син, дали пріоритет при посадці. Мовляв, ця хвилина могла вплинути на успішну посадку Ан-26Ш», – заявили у командуванні.

Слова Кучера військові назвали брехнею та маніпуляцією, оскільки літак з сином Дроздова «жодним чином не впливав на катастрофу».

У командуванні натякнули, що з цього приводу звернуться до Служби безпеки.

Авіакатастрофа АН-26 під Харковом: деталі трагедії

  • Ввечері 25 вересня у Харківській області поблизу Чугуєва під час тренувальних польотів зазнав катастрофи військовий літак Ан-26, на борту якого перебували 27 осіб – військові льотчики і курсанти університету Повітряних сил ім. Кожедуба. Вижив лише один курсант.
  • ДБР назвало чотири версії катастрофи літака. Серед них – технічна несправність агрегатів літака, неналежне виконання обов'язків членами екіпажу, неналежне виконання службових обов'язків особами, які були відповідальними за керування польотами, та неналежне технічне обслуговування літака.
  • Члени сімей загиблих військовослужбовців внаслідок катастрофи Ан-26 отримають по 1 млн 576 тис. грн допомоги.
  • У Харкові, 29 вересня, відбулась церемонія прощання з курсантом Віталієм Вільховим, який від отриманих в авіакатастрофі травм помер у лікарні.
  • Голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер заявляв, що експертиза ДНК тіл загиблих військових льотчиків і курсантів триватиме близько 2-3 тижнів.