Дем’ян Ганул відомий тим, що неодноразово брав участь у різних проукраїнських акціях / t.me/ganul93

В Одесі жорстоко побили активіста Дем’яна Ганула. Як повідомив у соцмережах сам потерпілий, напад стався 3 травня.

Перед тим йому зателефонував знайомий та запитав, чи можна дати номер його телефону військовим, які потребують допомоги, а пізніше з ним зв’язався якийсь чоловік. Зустріч назначили в одній з кав'ярень, біля входу якого потерпілий побачив запаркований автомобіль - пікап камуфляжного кольору з чорними номерами "Ахмет". 

"Нічого не підозрюючи, я зайшов до закладу, де на мене чекали троє представників якоїсь з етнічних меншин… Чесно кажучи, передчуття уже тоді підказало: щось тут не так, але я запитав: в чому потреба та де вони служать? У відповідь отримав претензію російською: "Чому ти всім передаєшь "тачки", а нам на фронт - ні?" - стверджує активіст.  

Відео дня

Він пояснив, що допомагає, як правило, знайомим, однак поцікавився, яка саме їм потрібна автівка.  

Ганул стверджує, що невідомі запитали, чи знає він якогось Ахмета та дуже грубо і наполегливо запросили кудись з ними поїхати. Після відмови, троє чоловіків почали його лупцювати, повалили на підлогу та били ногами, а потім дістали ножі. 

Скріншот

Він також стверджує, організатор нападу  - Олександр Подобєдов - людина, яка у 2018 році нібито замовила напад на активіста Сергія Стерненко. За даними Ганула, Подобєдов сидів за одним столиком з нападниками до приходу активіста.  "Також, біля закладу де все сталося, помічено авто друга Подобєдова - Олександра Білого. Вони є представниками криміналу Одеси, негідники яких хтось прикриває з владних структур", - запевняє Ганул. 

"Дивом вдалося вирватися та вибігти через "чорний" вихід кафе у двір, де зачинив двері та викликав "102". Об’єктивно мене врятувало диво", - розповів чоловік.

Він вважає, що хтось найняв цих людей задля замовного нападу на нього. Наразі йому відомо, що вчора о 06:00 ці чоловіки заїхали до Одеси з Дніпра, а відразу  після нападу поїхали з міста в бік Києва.  "Чомусь вони досі не затримані. Є також інформація, що вони справді проходять службу в одній з одеських бригад, якщо це так, то я в шоці", - акцентує Ганул.

facebook.com/demianganul

Дем'ян Ганул і Сергій Стерненко - що відомо про одеських активістів 

Дем’ян Ганул відомий тим, що неодноразово брав участь у різних проукраїнських акціях, виступав за демонтаж російських пам’ятників, зокрема російській імператриці Катерині тощо. У соцмережах часто публікує повідомлення про збір коштів для українських військових.

Відомо, у 2018 році на активіста Сергія Стерненка (на той час мешкав в Одесі) було скоєно три напади, які він пов'язує зі своєю громадською діяльністю, зокрема участю в акціях проти забудови Одеси.

За цими фактами було відкрито провадження, в яких Стерненко виступає як потерпілий. Під час третього нападу активіст завдав смертельного ножового поранення одному з нападників.

Вас також можуть зацікавити новини: