Правоохоронці викрили псевдоволонтерів / фото esbu.gov.ua

Детективи Бюро економічної безпеки у Волинській області викрили "волонтерів", які намагалися ввезти вінілові програвачі під виглядом гуманітарної допомоги з Польщі.

Про це повідомляє відділ комунікацій Бюро економічної безпеки України. Зазначається, що вантаж ввозили через пункт пропуску "Ягодин". Його намагалися видати за радіозапчастини для однієї з військових частин Збройних сил України.

Після обшуку вантажного автомобіля було вилучено 50 коробок з аудіосистемами. Вартість вантажу встановлюється. Детективи БЕБ встановили, що схему налагоджено для ухилення від сплати обов’язкових платежів до бюджету під час переміщення через митний кордон.

Відео дня

Розкрито злочинну схему, до якої причетний благодійний фонд, що працює в Україні вже 9 років. Кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів).

Цікаві новини України - це варто знати

Як повідомляв УНІАН, у березні БЕБ повідомило про підозру директору компанії, який постачав неякісні бронежилети для ЗСУ на суму майже 6 млн гривень. За даними правоохоронців, неякісні бронежилети призначалися для однієї з військових частин Закарпатської області. 

Повідомлено про підозру директору приватної компанії, суд обрав йому запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Вас також можуть зацікавити новини: