Укрексімбанк / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Напередодні пізно ввечері журналісти "Схем" оприлюднили нове розслідування. У ньому йдеться про те, що державний "Укрексімбанк" видав $60 млн кредиту фірмам бізнесмена, який працює в так званій "ДНР" і платить там податки.

У відповідь на це розслідування голова правління "Укрексімбанку" Євген Мецгер у себе в Facebook заявив, що документи, якими апелюють журналісти, повинні бути передані в СБУ для офіційного розслідування.

Також банкір роз'яснив ситуацію, при якій цей кредит взагалі був виданий. За його словами, Державний банк не зробив жодного порушення. 

Відео дня

Читайте такожНапад на журналістів в "Укрексімбанку": у Зеленського сказали, що загрожує голови правління банку

"У нас є всі документи і ми відкриті для будь-яких перевірок органів досудового слідства. Служба безпеки "Укрексімбанку" перевірила компанії, яким було надано кредит. Жодних порушень законодавства з боку власників компаній не було виявлено. Кредит не є проблемним. Він належним чином обслуговується. Всі умови по сплаті відсотків і тіла кредиту виконуються. Кредит погодив Кредитний комітет банку (членом якого я не є). А у Незалежної наглядової ради банку не було ніяких зауважень щодо видачі цього кредиту", - заявив Мецгер.

Раніше Мецгер сам написав заяву, щоб його відсторонили від посади голови правління на час розслідування та службової перевірки інциденту з журналістами програми "Схеми" під час інтерв'ю в його кабінеті 4 жовтня.

Також вчора банкір особисто отримав підозру від прокуратури і пообіцяв сприяти слідству.

Вас також можуть зацікавити новини