НАБУ відкрило провадження щодо Ігоря Смілянського / фото УНІАН

Детективи Національного антикорупційного бюро внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо можливого зловживання владою або службовим становищем та одержання хабара керівництвом АТ «Укрпошта» Ігорем Смілянським та службовими особами Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері зв`язку та інформатизації.

Як повідомили УНІАН у прес-службі НАБУ, внесення відомостей відбулося згідно з ухвалою Вищого антикорупційного суду від 29 травня.

Читайте такожНАБУ затримало чиновницю-шахрайку з Офісу президента – ЗМІ

Відео дня

До Вищого антикорупційного суду надійшла скарга, в якій заявник просив зобов`язати директора НАБУ внести до ЄРДР відомості про вчинення кримінального правопорушення керівництвом АТ «Укрпошта» за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем), ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України та службовими особами Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері зв`язку та інформатизації за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем), ч. 3 ст. 366 (Службове підроблення), ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

На думку заявника, «безпідставне підвищення тарифів на міжнародні поштові відправлення, яке здійснено НКРЗІ за зверненням АТ «Укрпошта» щодо підвищення тарифів на універсальні послуги поштового зв`язку з пересилання міжнародних поштових відправлень, обґрунтовуючи це підвищенням собівартості вказаних послуг».

Також заявник зазначає, що «вигодонабувачем з незаконного отримання АТ «Укрпошта» грошових коштів за рахунок підвищення поштових тарифів він вважає керівництво АТ «Укрпошта» в особі генерального директора та заступників генерального директора».

За його оцінкою, за 2 роки внаслідок необґрунтованого завищення тарифів на універсальні послуги поштового зв`язку АТ «Укрпошта» отримала близько 1 млрд гривень незаконного прибутку.

«Зобов`язати уповноважених осіб Національного антикорупційного бюро України внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за заявою …від 5 травня», - йдеться в судовому рішенні.

Своєю чергою у прес-службі НАБУ у коментарі УНІАН повідомили, що відповідне рішення суду виконане та зазначені відомості внесені в ЄРДР.