25 серпня в Стамбульському парку невідомі розпилили сльозогінний газ і облили зеленкою групу підлітків / Фото УНІАН

В Одесі через напад хуліганів на підлітків у Стамбульському парку оргкомітет фестивалю квір-культури «Одесапрайд-2020» переніс заплановану на сьогодні публічну акцію.

Як повідомили УНІАН в оргкомітеті, організаторам фестивалю надійшла інформація про напад, скоєний вчора ввечері молодими людьми. Відзначається, що саме ці люди раніше агресивно поводилися в районі міського саду, на акції в рамках «Одесапрайд».

"Змушені повідомити про перенесення акції, яка була запланована на сьогодні. Ми дбаємо про безпеку учасників наших заходів і стежимо, щоб провокаційні дії агресивних співгромадян не досягали своєї мети – пропаганди ненависті і ворожнечі», - повідомили в оргкомітеті.

Відео дня

Зокрема, сьогодні біля Одеського національного академічного театру опери та балету на 17:00 було заплановано початок акції Pride info zone - «історії з відкритими обличчями». Передбачалося, що її учасники у форматі особистих історій розкажуть, чому важливо проводити публічні акції, навіщо представники ЛГБТ-спільнот та їх союзники проводять мирні зібрання, з якими випадками дискримінації вони стикалися тощо.

Читайте також"Проти гей-парад": нардеп пояснив суть законопроекту про заборону пропаганди гомосексуалізму

Організатори зазначають, що заходи, заплановані на 27-30 серпня, проводитимуться у запланований час, з посиленими заходами безпеки.

Також в оргкомітеті заявили, що відео і фото хуліганів, які напали вчора на підлітків, передадуть в правоохоронні органи разом з відповідною заявою.

Напад на представників ЛГБТ: всі подробиці

  • В Одесі поліція розшукує хуліганів, які ввечері 25 серпня в Стамбульському парку розпорошили сльозогінний газ і облили зеленкою групу підлітків.
  • Очевидці припускають, що постраждалі підлітки мають відношення до ЛГБТ-спільноти.
  • Зараз в Одесі проходить фестиваль квір-культури "Одесапрайд-2020".