На Рівненщині школяр цькував вчительку в Instagram / фото ua.depositphotos.com

Матір учня ліцею в селі Вичівка Рівненської області судили через те, що він цькував вчительку у соцмережі Instagram. Школяр опублікував відео та писав образи на її адресу.

Про це йдеться у постанові Зарічненського районного суду.

У матеріалах справи зазначається, що у травні цього року учень вчинив психологічний булінг (цькування) щодо педагога. Він залишав образливі коментарі на її адресу в Instagram, "внаслідок чого могла бути заподіяна шкода психічному або фізичному здоров'ю потерпілої".

Відео дня

Оскільки у матеріалах справи школяра називають малолітнім, йому ще немає 14 років. Відповідальність за його вчинки несуть батьки.

Відповідачкою й справі була матір хлопчика. Жінка часткового визнала провину. 

За версією матері хлопчика, того дня вчителька запізнилась на урок. Оскільки її не було, син вирішив поїсти. Коли педагог зайшла і побачила це, почали кричати на учня і змусила викинути їжу. Між ними виник конфлікт.

Згодом мати дізналася, що хлопчик знущався з вчительки у соцмережах. Він опублікував в Instagram відео про потерпілу й писав образи на її адресу.

У матеріалах не уточнюється, що саме за відео поширив хлопчик. Однак він попросив вибачення у вчительки.

Суд підтвердив факт булінгу, тож не виключено, що матір булера визнали б винною і притягнули до адміністративної відповідальності. Однак це стало неможливим із технічних причин.

Читайте такожВ Індії леопард увірвався в школу і напав на учняРіч у тому, що матеріали справи надійшли до суду аж 9 листопада. А стягнення (у справах про булінг найчастіше йдеться про штраф 850 грн та судовий збір 454 грн) суддя може накласти не пізніше ніж через три місяці з дня вчинення правопорушення. Тож термін, коли це можна було зробити, сплив ще у серпні – провадження у справі закрили.

Раніше повідомлялося, що в Одеській школі на дітей прямо під час уроку обвалилася стеля.

Вас також можуть зацікавити новини