У поліції відреагували на інцидент / фото УНІАН

Поліція заявляє, що встановлює обставини інциденту між патрульними та журналістами у столичному Маріїнському парку.

Як повідомляє Управління комунікації Національної поліції України, до чергової частини надійшла інформація від журналіста "Громадського телебачення" про те, що під час зйомок співробітники ТОР патрульної поліції перешкоджали його професійній діяльності.

Читайте такожПід Кабміном між поліцією і людьми сталися сутички (фото, відео)

Відео дня

Аби з’ясувати всі обставини інциденту, на місце події прибула слідчо-оперативна група Печерського управління поліції.

Проводиться перевірка, матеріали якої будуть передані до Державного бюро розслідувань для прийняття процесуального рішення.

У свою чергу, журналіст Богдан Кутєпов на своїй сторінці у Facebook виклав відео інциденту за участю співробітників спецпідрозділу ТОР, які під час прямого ефіру напали на знімальну групу в Маріїнському парку, штовхали, матюкалися та зламали апаратуру.

Згідно з відео інциденту, до Кутєпова та ще одного журналіста Нікіти Мекензіна підійшли працівники ТОР з вимогою не стояти на схилі пагорба, де "зелена територія", а перейти на тротуар. На зауваження журналіста, що він виконує свою роботу - знімає мітинг підприємців під Кабінетом міністрів, поліцейські відреагували агресивно. Один з них заявив: "Я послєдній раз прошу!", після чого почав штовхати журналіста і висловлюватися нецензурно.

Як видно на відео, правоохоронці вимагали припинити зйомку, потім знову почали штовхати журналіста, зламали стабілізатор до відеокамери. При цьому співробітники поліції відмовилися представитися.

Знімальна група викликала поліцію у зв'язку з інцидентом.