Новини Черкащини - поліція встановила справжні причини загадкового отруєння школярок в Умані / фото Depositphotos

Школярки, як отруїлися таблетками Дротаверин 17 лютого, зробили це задля привернення уваги.

Про це в коментарі виданню Про все повідомила речниця обласного управління поліції Зоя Вовк.

Читайте такожДБР викрило посадовців Міноборони на закупівлі непридатних апаратів ШВЛ для армії (фото)

Відео дня

«Версія про челендж була відкинута. Одна з дівчат є проблемною. Не знаходить порозуміння в родині. Подруга також вважає, що отримує від рідних мало уваги. Тому таким чином вони вирішили привернути до себе увагу. До того ж тут ще й має місце нерозділене кохання», – зазначила вона.

Директорка школи Тетяна Глущук уточнила, що діти імовірно прийняли пігулки на перерві. Медсестру викликали одразу, як одній зі школярок стало зле.

«Виявилося, що одна з дівчат разом з батьками напередодні дивилися сюжет про отруєння дітей на Київщині. Обидві школярки вчаться в паралельних класах. Незадовго до отруєння серед учнів ще й проводили роз’яснення після випадку в Боярці. Підлітки хотіли спробувати, що буде від прийому 10 таблеток», – додала Глущук.

Серія отруєнь в Україні

  • Напередодні в одному з ліцеїв Боярки дві дівчинки отруїлися таблетками, які самі купили в аптеці. Випити таблетки вони вирішили після того, як побачили в мережі заклик, щоб ковтнути 40 таблеток і подивитися, що з ними буде. В результаті одна з дівчаток померла. Встановлено, що дівчатка вживали препарат Дротаверин.
  • 17 лютого ще дві школярки – цього разу з Умані – потрапили до лікарень з отруєнням. По 10 пігулок Дротаверину діти прийняли на території школи. Наразі вони під наглядом медиків.
  • 18 лютого в Україні підтвердили третій випадок отруєння школяра пігулками. Цього разу лікарі рятували життя 15-річного киянина.

Що таке Дротаверин

Дротаверин, яким отруїлися учениці, використовується для зняття спазм гладкої мускулатури, пов'язаних із захворюваннями біліарного тракту, при захворюваннях сечового тракту і шлунково-кишкового тракту, при  головному болю і гінекологічних захворюваннях.