На Харківщині людей насильно утримували в "реабілітаційному центрі" / Фото СБУ

Дніпрянин організував "реабілітаційний" центр, де насильно утримували людей, застосовуючи до них психологічне і фізичне насильство.

Про це повідомив речник СБУ в Харківській області Владислав Абдула на сторінці в Facebook.

"Ребцентр" організували на території Харківської області проповідники однієї з релігійних організацій харизматичного спрямування. Ті пропонували пройти курс "лікування" у їхньому центрі людям із залежностями, а родичам - обіцяли опіку, лікування та психологічну підтримку.

Відео дня
На Харківщині людей насильно утримували в "реабілітаційному центрі" / Фото СБУ

Після згоди і передоплати організатори поміщали своїх пацієнтів в орендований приватний будинок, де насильно їх утримували до проходження повного курсу "реабілітації". Дозвільних документів у сфері охорони здоров'я вони не мали.

Читайте такожЇздив проповідувати: священник торгував зброєю, яку привозив з Донбасу – СБУ (фото)

Як виявилось, людям у закладі забороняли вільно переміщатися, а також спілкуватися з близькими і родичами. У них забрали телефони, гроші, документи й лікарські препарати. Спецслужби зафіксували й неодноразове фізичне і психологічне насилля, якщо пацієнти порушували режим "реабілітації".

Під час обшуку поліцейські вилучили 9 паспортів громадян України, 7 мобільних телефонів, банківські картки, одяг, ноутбук та 6400 гривень. Керівника центру затримали й повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину за статтею про незаконне позбавлення волі або викрадення людини. Вирішують питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Схожі новини