У поліцейських – забій головного мозку та закрита черепно-мозкова травма / фото УНІАН

У центрі Одеси водій Daewoo Lanos побив двох патрульних, які зупинили його за порушення Правил дорожнього руху та пошкодження дорожнього знака.

Як повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, інцидент стався в Приморському районі міста на вул. Маразліївській.

«Порушник в'їхав на вулиці Маразліївській в дорожній знак, і поліцейські, зупинили його, поінформували порушника про притягнення до відповідальності. Після цього водій Daewoo Lanos накинувся на членів екіпажу патрульної поліції і завдав їм ушкодження у вигляді забою головного мозку та закритої черепно-мозкової травми», - повідомили в главку.

Відео дня

Після цього правопорушник спробував втекти з місця події, але поліцейські його затримали і викликали слідчо-оперативну групу. Травмованим правоохоронцям надано медичну допомогу, зловмисника доставили в територіальний відділ поліції.

За порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження дорожнього знака, на чоловіка склали протокол за ст. 124 КУпАП. Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року.

За фактом насильства щодо працівників поліції розпочато провадження за ч. 2 ст. 345 ККУ, яка передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Вирішується питання про затримання фігуранта в порядку ст. 208 КПК України.