Чоловік пояснив свій вчинок тим, що тварини на нього кидалися / фото Animal SOS Odessa

В Овідіопольському районі Одеської області чоловік застрелив п'ять собак.

Як повідомили УНІАН у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області, до правоохоронних органів надійшла інформація про те, що в одному з населених пунктів району місцевий житель застрелив собак.

«На місце події виїжджали співробітники поліції. Чоловік пояснив свій вчинок тим, що тварини на нього кидалися. Зараз встановлюються обставини події», - повідомили в главку.

Відео дня

Відзначається, що трупи тварин направлено на експертизу. За фактом відкрито провадження за ст. 299 (жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України.

Волонтери стверджують, що собак застрелив місцевий депутат / фото Animal SOS Odessa

Як повідомила УНІАН волонтер громадської організації Animal SOS Odessa Яна Титаренко, п'ять домашніх собак застрелені 27 вересня приблизно о 8:30 в селі Доброолександрівка.

«Про це нам повідомила очевидець подій. З п'яти застрелених собак, дві собаки - цієї жінки. На місце події прибули представники «Національного корпусу» разом з волонтерами... Ми з'ясували, що у собак стріляв депутат Овідіопольської районної ради (фракція Аграрної партії) Володимир Кішенко – місцевий підприємець», - стверджує Титаренко.

За фактом жорстокого поводження з тваринами відкрили справу / фото Animal SOS Odessa

Вона пояснила, що п'ять собак, яких чоловік застрелив, прибігли на територію його фермерського господарства.

«Тварин заманив запах собаки-самки, яка охороняє територію підприємства Кішенка. Через це (тічку самки - УНІАН) у селі вже виникали конфлікти і нібито мали місце розстріли псів. Місцеві жителі вже пропонували депутату, що стерилізують за свій рахунок його собаку, але він категорично відмовився. Кажуть, у нього це – норма поведінки. Наприклад, посварившись якось з сусідом, він застрелив його півня ...», - розповіла Титаренко.

При цьому, за її словами, багато місцевих жителів бояться депутата, який раніше був заступником начальника Басейнового управління водних ресурсів річок Причорномор'я та нижнього Дунаю, і зараз нібито теж балотуватиметься до місцевих рад.

Вас також можуть зацікавити новини