Чоловік хотів помститися прокурорам / Фото: Нацполіція

Правоохоронці затримали чоловіка, який, імовірно, підпалив будівлю Каховської міської прокуратури.

Про це повідомляє прес-служба поліції Херсонщини.

Читайте такожПриніс бензин: у Харкові чоловік намагався підпалити себе у ломбарді через неробочий телефон (фото)

"Поліцейські залучили кінолога разом зі службовою собакою для встановлення напрямку руху зловмисника. Встановивши шлях його пересування, оперативники переглянули записи відеонагляду з сусідніх будівель, на яких побачили чоловіка середніх років у червоній куртці з електричним інструментом в руках. Вже через декілька годин оперативники за силової підтримки роти поліції особливого призначення затримали чоловіка біля одного з місцевих ломбардів, куди він приніс на продаж електроінструмент, за допомогою якого скоював злочин. Також поліцейські порівняли сліди взуття затриманого з тими, що залишились на місці злочину, і вони співпали", - йдеться у повідомленні.

Зловмисником виявився 27-річний мешканець Каховського району, раніше судимий за майнові злочини та завдання тілесних ушкоджень. Нещодавно суд випустив його з-під варти під заставу, тому він вирішився помститися працівникам місцевої прокуратури. 

"На місці злочину чоловік намагався просвердлити отвір у склі шуруповертом та залити запальну суміш у приміщення. Після невдалих спроб чоловік залив запальну суміш у дві скляні пляшки, кинув в отвір вікна, в результаті чого і сталась пожежа", - уточнили в поліції.

За фактом розпочато кримінальне провадження за статтею про умисне знищення або пошкодження майна працівника правоохоронного органу. Зловмисника затримано, йому мають намір оголосити про підозру.

Раніше УНІАН повідомляв про підпал будівлі Каховської прокуратури.