Полковника СБУ знайшли випадкові перехожі на вул. Йорданській у Києві / фото Обозреватель

У Києві вночі 15 липня був знайдений мертвим старший слідчий з особливо важливих справ Головного слідчого управління СБУ Роман Закладний. Полковник займався розслідуванням кримінальних проваджень, пов'язаних з державною зрадою і подіями на Донбасі.

Як пише "Обозреватель", чоловік був роззутий, а кишені штанів — вивернуті. Як стверджують джерела ЗМІ, зникли телефони полковника, а також його зареєстрований револьвер травматичної дії.

Читайте такожВ Одеській області в трубі шкільної котельні виявлено мертвим 17-річного хлопця

Відео дня

За інформацією джерел "Обозревателя", близько 23:30 Закладний ще був живий. З'ясувалося, що в цей час його бачив місцевий житель, який повертався з магазину.

"У нього склалося враження, що чоловік був п'яний (мовляв, "лежав на землі, хропів"). Однак існує ймовірність того, що випадковий перехожий чув і хрипи", – розповіло джерело.

Точна причина смерті 41-річного Романа Закладного ще не озвучена. Однак, як стверджує джерело "Обозревателя", в результаті розтину з'ясувалося, що удар по голові призвів до крововиливу.

"Як саме чоловік отримав цей удар – поки невідомо. Однак навряд чи в результаті падіння. На місці, де виявлено тіло Закладного, досить рівна ділянка з травою", – додав співрозмовник видання.

На його думку, полковника СБУ могли вбити через професійну діяльність, а потім імітувати "битовуху". Проте не виключено і вбивство з необережності, а також грабіж. Тепер справа за слідством.

Як повідомляв УНІАН, в Оболонському районі Києва 15 липня вночі знайшли вбитим слідчого з особливо важливих справ Служби безпеки України Романа Закладного.