Через пожежі 33 особи залишилися без житла / фото ДСНС

Постраждалі внаслідок масштабних лісових пожеж жителі Луганщини та Харківщини впродовж місяця отримають компенсації за втрачене майно.

Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков доповів президенту України Володимиру Зеленському, передає прес-служба Офісу президента.

Вказується, що глава держави заслухав останню інформацію щодо ситуації з пожежами на Луганщині та Харківщині прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та урядовців, які зараз перебувають на місцях займання.

Відео дня

Зокрема, туди вирушили віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, міністр оборони Андрій Таран, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Вони повідомили, що через пожежі 33 особи залишилися без житла.

Читайте такожУ штабі ООС допустили причетність бойовиків до масштабних пожеж на Луганщині (відео)

Лазебна зазначила, що люди втратили не лише помешкання, а й документи, особисті речі, та просять компенсації за згорілі домівки й уваги з боку влади. За її словами, на місці немає розпачу, «люди вірять владі і знають, що їх не покинуть».

Міністр також додала, що всім, хто втратив житло, пропонували тимчасове розміщення, але більшість постраждалих вирішила розміститися в родичів.

«Ми повинні перебувати з людьми в постійному діалозі. Люди повинні розуміти, що їхні потреби чують і про них турбуються», – наголосив глава держави.

В уряді повідомили, що нині вживають заходів, які були напрацьовані та виправдали себе під час подолання вогню та ліквідації наслідків нещодавніх пожеж у Луганській області. Всім, хто втратив домівки, так само буде виплачено до 300 тисяч гривень компенсації.

Аваков поінформував, що гроші будуть перераховані людям впродовж місяця.

Президента також повідомили, що можливими причинами загорянь можуть бути підпали.

Пожежі на Харківщині та Луганщині: що відомо

  • 2 вересня у Харківській області поблизу с. Гороб’ївка Дворічанського району виникла лісова пожежа. Близько 15:00 через сильний поривчастий пожежа поширилась в напрямку населених пунктів Гороб’ївка та Гряниківка. Загальна площа, пройдена вогнем, орієнтовно сстановить 500 га, з них 100 га верхової пожежі.
  • Станом на 7:00 3 вересня осередки пожежі в населених пунктах Гороб’ївка та Гряниківка ліквідовано, продовжується гасіння осередку лісової пожежі на площі близько 100 га.
  • У Харківській області через пожежу по допомогу звернулась одна людина, 33 відселено, вогнем знищено 22 житлових будинки.
  • 2 вересня в Луганській області було виявлено 24 осередки загоряння сухої трави на площі близько 1 тис. 200 гектарів. Станом на 11:00 3 вересня з 6 осередків пожеж сухої трави та лісових насаджень, на яких проводилось гасіння, було ліквідовано 3 осередки. Вогнем пошкоджено 12 нежитлових будинків, ще одна нежитлова споруда згоріла.
  • За словами голови Луганської облдержадміністрації Сергія Гайдая, постраждалих серед населення немає, проте з опіками госпіталізовано двох військовослужбовців ЗСУ.