23-річний киянин збив уночі двох українських військових / фото Офіс генпрокурора

Водію легковика, який скоїв смертельне ДТП на блокпосту у Києві, повідомили про підозру. Йому загрожує до 8 років ув’язнення.

Як повідомляє Офіс генпрокурора, чоловік отримав підозру за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами)

Згідно із ККУ, друга частина цієї статті передбачає смерть потерпілого або тяжке тілесне ушкодження. 

Відео дня

Відтак, водію авто загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

ДТП на блокпосту у Києві - деталі

Після опівночі 25 липня на Берестейському проспекті у столиці чоловік на легковику збив двох нацгвардійців, які несли службу на посту. Один із військових загинув на місці, другого ушпиталили у важкому стані.

Крім того, далі авто протаранило дві машини, які стояли обабіч дороги. В одній з них перебував військовий територіального центру комплектування, який також постраждав. Його медики оглянули на місці.

Водія затримали на місці. Попередньо, він був тверезий, адже "Драгер" поліцейських показав відсутність у крові чоловіка алкоголю. 

Правоохоронці розповіли, що планують провести експертизу, яка визначить, чи перебував водій у стані наркотичного сп’яніння.

Вас також можуть зацікавити новини: