Правоохоронці розшукують сина скандального судді / фото УНІАН

Правоохоронці розшукують за підозрою у вбивстві Івана Аблова – сина Євгена Аблова, який під час служби в Окружному адміністративному суду Києва став фігурантом так званої "справи Вовка" щодо захоплення влади.

Як зазначили у регіональному главку Національної поліції, наразі правоохоронці повідомили про підозру та оголосили у розшук жителя Одеси за вбивство знайомого. Подія сталася під час святкування Нового року на дачі, яка розташована на території Одещині.

"Поліцейські встановили, що містянин у новорічну ніч вживав алкогольні напої з компанією знайомих на одній з дач в Дальницькій територіальній громаді та під час хмільних посиденьок посварився з одним з чоловіків. В момент сварки правопорушник завдав потерпілому проникаюче поранення у груди ножем. Від отриманих тілесних ушкоджень той помер", – йдеться у повідомленні.

Відео дня

Після скоєного зловмисник зник. За наявності достатніх доказів, зібраних правоохоронцями, правопорушнику заочно повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України в умисному вбивстві. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

У зв'язку з тим, що підозрюваний переховується від органів досудового слідства, його оголошено в розшук. 

Як уточнили УНІАН у правоохоронних органах, підозрюваний – Іван Аблов, який є сином відомого київського судді Євгена  Аблова, що фігурує у справі про захоплення державної влади.

У відповідному реєстрі є інформація про розшук Івана Аблова, який зник у Білгород-Дністровському районі Одеської області 5 січня. Зазначається, що чоловік 1996 року народження підозрюється у скоєнні умисного вбивства та переховується від органів досудового розслідування. Наразі вже є відповідна ухвала суду щодо затримання фігуранта.  

Справа Вовка і судді Аблова

Нагадаємо, у липні 2020 року у будівлі Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) провели обшуки, детективи Національного антикорупційного бюро вручили підозри у створенні злочинної організації та захопленні влади голові ОАСК Павлу Вовку, його заступнику Євгену Аблову, п'ятьом суддям і керівнику Державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку.

За версією Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, 11 осіб на чолі з Вовком діяли в рамках злочинної організації, яка мала на меті захоплення держвлади. За даними слідства, судді хотіли встановити контроль над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя, створивши тим самим перешкоди у їхній роботі. Також НАБУ оприлюднило записи розмов нібито цих суддів.

Вас також можуть зацікавити новини: