Дії неадеквата зняли на відео / скріншот відео

У Києві на вулиці Турчина неадекватний чоловік намагався задушити свого собаку нашийником, а також бив тварину ключами. Пізніше він напав на очевидицю, яка спробувала заступитися за собаку.

Про це повідомляє "Київ оперативний", публікуючи в Телеграм-каналі відео інциденту.

"Чоловік підняв свою собаку за нашийник, тим самим його душив, і бив ключами. Небайдужа жінка підбігла і почала просити відпустити собаку і не завдавати їй ніякої шкоди, але чоловік недовго думаючи почав бити і її. Дівчина-оператор була свідком і викликала поліцію", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

До прибуття на місце інциденту поліції зловмисник звідти втік. Автор відео разом з постраждалою переслідували його, чим і допомогли патрульним наздогнати його. Чим закінчився інцидент - не повідомляється.

Як писав УНІАН, в Україні, 9 листопада, набули чинності внесені Радою зміни до закону, що передбачає посилення контролю за поводженням з тваринами й збільшення штрафів за вигул собак без намордників і неприбирання за ними екскрементів. 

10 листопада Кабінет міністрів України затвердив перелік небезпечних порід собак. Власники зазначених порід собак зобов'язані під час реєстрації або перереєстрації укласти договір обов'язкового страхування відповідальності власників собак за шкоду, яка може бути заподіяна третім особам.