За даним фактом відкрито кримінальне провадження / фото Нацполіція

У передмісті Одеси поліція встановлює обставини загоряння іномарки місцевих активістів, припаркованої на території, що охороняється.

Як повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, інформація про те, що в с. Крижанівка горить автомобіль Renault, надійшла до правоохоронних органів від співробітників ДСНС сьогодні близько 05:00.

Відзначається, що машина належить 44-річному місцевому жителю. В результаті пожежі люди не постраждали, вогнем повністю знищено салон автомобіля.

Відео дня

На місці працювала слідчо-оперативна група. Обставини події і зловмисники, які можуть бути до нього причетні, встановлюються.

Розпочато провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Як уточнили УНІАН у правоохоронних органах, зазначена машина належить родині Голодків - активістів, які відомі участю в заходах, спрямованих проти роботи нелегальних гральних закладів, корупції у сфері вантажних автоперевезень. Крім того, нещодавно вони провели низку протестних акцій, пов'язаних з державним підприємством «Морський торговельний порт Южний», керівники якого, ймовірно, причетно до зловживань при держзакупівлях.

фото Нацполіція

«Renault належить Віталію Голодку - колишньому співробітнику правоохоронних органів, який відомий як голова громадської організації «Україна - це ми», - сказав співробітник поліції.

Голодок у соціальних мережах заявив, що його автомобіль підпалили після акції в порту «Южний».

"Сьогодні вночі мені спалили машину», - написав Голодок і додав, що дії зловмисника зафіксували відеокамери зовнішнього спостереження.

Як підтвердила УНІАН його дружина Олеся Голодок, яка також є депутатом Білгород-Дністровської міської ради, вищезгаданий автомобіль належить їхній родині.

Читайте такожМешканка Одеси підпалила двері Пенсійного фонду

За її словами, він був припаркований на території, що охороняється, житлового комплексу «Зелений мис», куди зловмисник проник безперешкодно, скориставшись своїм ключем.

«Зайшов через хвіртку. Відкрив своїм «магнітом». Рюкзак з вибуховим пристроєм залишив на капоті. Як тільки вийшов, прогримів вибух ... Те, що сталося ми безпосередньо пов'язуємо з нашим розслідуванням щодо порту «Южний». За нашими заявами відкрито кілька кримінальних справ. Проведено обшуки ... Чоловікові постійно погрожували ... », - розповіла Голодок, уточнивши, що розслідування стосувалися першого заступника підприємства Романа Інде.

«1 березня він мав вийти на роботу, перебуваючи під слідством. Це в голові не вкладалося. Ми мітингували під прокуратурою і написали заяву. Після обшуків його відсторонили», - заявила Голодок.

Вона також розмістила в соціальних мережах відео, на якому зображено пожежу.

Підозри менеджерам порту "Южний": що відомо

  • 27 жовтня 2020 року САП повідомила підозру 11 топ-менеджерам держпідприємства «МТП «Южний» і приватних компаній у привласненні 47,5 млн грн коштів порту. Зазначалося, що схема полягала в закупівлі товарів за завищеними цінами, в ній були задіяні чинний і колишні посадові особи порту.
  • Зокрема, один з чинних керівників «Южного» разом з екс-заступником директора цього держпідприємства і керівником приватної компанії протягом 2017-2018 років організували схему, за якою порт незаконно переплатив зазначену суму при закупівлі товарів.
  • 1 березня ВАКС відсторонив від займаної посади заступника директора порту, який підозрюється в організації корупційної схеми.