В Києві чиновники привласнили 4 мільйони гривень на харчах для школярів / фото ua.depositphotos.com

Бюро економічної безпеки викрило київських посадовців, які під час повномасштабної війни у змові привласнили близько 4 мільйони гривень. За офіційними документами, ці гроші витратили на харчування дітей в столичних школах. 

Як повідомили у відомстві, районна державна адміністрація у 2022 році перерахувала кошти за послуги з харчування для 30 столичних закладів освіти комунальному підприємству, яке взагалі не годувало дітей в цей період. 

"Детективи БЕБ встановили, що РДА перерахувала кошти комунальному підприємству на підставі актів виконаних робіт, складених ще до укладання відповідного договору. А послуги з харчування для 30 столичних закладів освіти у згаданий період взагалі не надавались", – йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що про підозру у заволодінні 4 мільйонами гривень місцевого бюджету та підробці офіційних документів повідомили начальнику управління освіти однієї з районних державних адміністрацій Києва та керівнику комунального підприємства. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Навчання в школах Києва в умовах війни 

2022/2023 навчальний рік в Україні проходив для дітей у кількох формах – очній, дистанційній, змішаній та сімейній.

У столиці для очного навчання дітей відкривали тільки ті школи, де облаштовані найпростіші укриття. Учні закладів, де укриттів немає, навчалися в онлайн-форматі. 

Вас також можуть зацікавити новини: