Зруйнований будинок після вибуху / Фото facebook.com/KARS.Kyiv

На місці вибуху в будинку на Позняках у Києві пошуково-рятувальні роботи проводяться безперервно і будуть здійснюватися до остаточного виявлення осіб.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Зазначається, що силами ДСНС у взаємодії з комунальними службами міста здійснено розвідку завалу на наявність живих людей із залученням кінологічних розрахунків, укріплено міжповерхові перекриття з першого по сьомий поверхи (встановлено металеві розпорки), розібрано завали з шостого по п’ятий поверхи, продовжуються роботи розбору на четвертому поверсі.

Відео дня

Читайте такожВибух на Позняках: ЗМІ розповіли, як мешканка будинку втратила у катастрофі всю свою родину

«У зв'язку з постійною загрозою обрушення конструкцій та обмеженим простором для роботи інженерної техніки, рятувальники працюють вручну, із застосуванням колінчатих підйомників і підйомного крану», - йдеться у повідомленні.

Психологи ДСНС надають допомогу родичам загиблих та мешканцям будинку.

За даними МВС, 52-х мешканців пошкодженого під'їзду №6 розміщено у школі-інтернаті №12 та гуртожитку «Укрзалізниці», усім їм організовано харчування.

Мешканцям прилеглого під'їзду №5 (зареєстровано 71 особу) у супроводі рятувальників дозволено забрати із своїх квартир документи та речі першої необхідності і запропоновано розселитися у школі-інтернаті №12.

Працівники Нацполіції та військовослужбовці Нацгвардії забезпечують правопорядок, охорону будинку та прилеглої території. Всього для проведення робіт залучено понад 460 працівників та 70 одиниць техніки, у тому числі від ДСНС - близько 170 бійців та 30 одиниць техніки.

«Правоохоронці встановлюють причини вибуху. Попередньо дана подія буде класифікована як надзвичайна ситуація місцевого рівня», - додали у відомстві.

Як повідомляв УНІАН, 21 червня о 10:00 в Києві на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5, в десятиповерховому житловому будинку стався вибух, попередньо, газоповітряної суміші без подальшого горіння.

У результаті вибуху відбулося руйнування четвертого, п'ятого, шостого, сьомого і восьмого поверхів.

Поліція відкрила кримінальну справу.

Станом на ранок 22 червня загинули три людини (дві жінки 1943 та 1974 року народження та чоловік 1991 року народження), п'ятеро травмовані, трьох вдалося врятувати. Доля ще двох чоловіків 1976 та 1967 року народження залишається невідомою.