З України намагалися незаконно вивезти партію осмію / фото ssu.gov.ua

Служба безпеки України блокувала незаконне переміщення через державний кордон партії одного з найдорожчих у світі металів – осмію.

Як повідомив прес-центр СБУ, співробітники спецслужби в Херсонській області встановили, що двоє громадян України намагалися незаконно переправити осмій в одну з сусідніх країн.

"Правоохоронці викрили правопорушників під час проведення митного огляду в міжнародному пункті пропуску "Кучурган-Первомайськ". 10,05 грама рідкісного металу виявили у ручній поклажі одного зі зловмисників", – йдеться в повідомленні.

Відео дня

За попередньою оцінкою, вилучена речовина – осмій 187 – є одним з найдорожчих цінних металів. Ринкова ціна становить до $200 тис. за один грам.

З нашої країни намагалися незаконно вивезти партію осмію / фото ssu.gov.ua

Читайте також"Вибухонебезпечні флакони": в Росію з Луганщини везли десятки кілограмів порохуНаразі вирішується питання щодо повідомлення правопорушникам про підозру за ст. 201 (Контрабанда) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, в середині листопада стало відомо, що в Одеській області був затриманий контрабандист при спробі вивезення за кордон предметів старовини – картин, медалей та орденів.

Довідка. Осмій – один з найдорожчих із дорогоцінних металів. Його вартість у 30 разів перевищує вартість золота та у 10 тис. разів – вартість срібла.

Вас також можуть зацікавити новини: