У Луцьку терорист захопив автобус з пасажирами / фото УНІАН

Арсен Аваков прибув на місце НП у Луцьку і дав перші коментарі з приводу того, що відбувається.

Читайте такожУ Луцьку терорист захопив автобус із заручниками: всі подробиці (онлайн-трансляція)

Міністр внутрішніх справ на короткому брифінгу повідомив, що заручники знаходяться в "нормальному стані".

Відео дня

"Люди знаходяться в нормальному стані. Ми сподіваємося, що найближчим часом ми зможемо вирішити ситуацію", - сказав Аваков.

Що сталося в Луцьку 21 липня: як терорист захопив заручників в автобусі

Як повідомляв УНІАН, сьогодні вранці на Театральній площі в центрі Луцька чоловік захопив рейсовий автобус приміського сполучення «Берестечко - Красниловка» з близько 20 пасажирами. Він повідомив, що автобус замінований і у нього при собі є автоматична зброя та велика кількість вибухівки.

В області введено оперативний план «Заручник», СБУ введений план «Бумеранг». Зі зловмисником ведуться переговори. Центр Луцька перекритий поліцією.

Відомо, що чоловік, який висловлював обурення «існуючою системою в Україні», відмовився виходити і відпускати людей, а також відкрив стрілянину в бік правоохоронців. Потім викинув з автобуса гранату, яка не здетонувала. В автобусі пошкоджені два вікна. Відомостей про потерпілих поки немає.

У поліції заявили, що вимоги зловмисника не містять ніякої конкретики. Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив в Facebook, що підозрюваний в захопленні автобуса із заручниками у Луцьку - 45-річний двічі судимий громадянин України Максим Кривош.