Поліція веде переговори з луцьким терористом / фото УНІАН

Поліція провела бесіди з друзями, родичами і дружиною Максима Кривоша, який сьогодні захопив автобус із заручниками в Мінську.

Про це на брифінгу розповів глава МВС Арсен Аваков.

Читайте також"Є розуміння": у СБУ розповіли про переговори з луцьким терористом

«Ми розмовляли з родичами, ми розмовляли з дружиною, ми розмовляли з друзями. Ми пробуємо і спробуємр всі методи для того, щоб питання вирішилося мирно», - зазначив він.

Міністр також закликав журналістів бути «дуже акуратними у коментарях», поширюючи в тому числі і недостовірну інформацію про злочинця. За його словами, це не допомагає ситуації і створює додаткове напруження в переговорах.

Захоплення автобуса в Луцьку

Нагадаємо, сьогодні на Театральній площі у Луцьку невідомий захопив автобус і забарикадувався в ньому. На місці події були чутні постріли, а площа оточена спецназом. У поліції повідомили, що у чоловіка, який захопив автобус, є зброя і вибухівка. За інформацією СБУ, в заручниках у чоловіка перебувають близько 10 осіб.

Терорист з Луцька: що про нього відомо

Правоохоронцям злочинець представився як «Максим Поганий». Перед нападом він записав відео і виклав його в мережі. Чоловік заявив, що "держава – це перший терорист". Тепер він вимагає, щоб голови судів, міністерств, прокуратури, парламенту, церков, а також українські олігархи записали і виклали на своїх сторінках в соцмережах і в Youtube заяви про те, що саме вони - терористи в законі. Також має записати відеозвернення президент Володимир Зеленський.

Поліція веде переговори зі злочинцем. Чоловік висловлював обурення існуючою системою, відмовився виходити і відпускати людей, а також стріляв у бік правоохоронців. У Нацполіції повідомили, що чоловік має психічні розлади і нещодавно перебував на обліку у психіатра. За інформацією ЗМІ, луцького терориста, який захопив автобус з пасажирами, насправді звуть Максим Степанович Кривош, а Максим Поганий - це його псевдонім.